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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  08/11/2018
Actualizado :  13/02/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  DINI, Y.; CAJARVILLE, C.; GERE, J.I.; FERNANDEZ. S.; FRAGA, M.; PRAVIA, M.I.; NAVAJAS, E.; CIGANDA, V.
Afiliación :  YOANA DINI, Departamento de Nutrición Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, San José, Uruguay.; CECILIA CAJARVILLE, Departamento de Nutrición Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, San José, Uruguay.; J I GERE, UIDI, Facultad Regional Buenos Aires, Universidad Tecnológica Nacional. Ciudad Autónoma de Buenos Aires, Argentina.; S FERNANDEZ, Departamento de Microbiología, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable, Montevideo, Uruguay.; MARTIN FRAGA COTELO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA ISABEL PRAVIA NIN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VERONICA SOLANGE CIGANDA BRASCA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Association between residual feed intake and enteric methane emissions in Hereford steers.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Translational Animal Science, v. 3, Issue 1, 1 January 2019, Pages 65-72. Doi: https://doi.10.1093/tas/txy111.
DOI :  10.1093/tas/txy111
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Published: 01 October 2018 // Received: 12 September 2018.
Contenido :  Abstract: The objective of this study was to quantify the emissions of enteric CH4 from growing Hereford steers raised under feedlot conditions based on contrasting levels of residual feed intake (RFI). A repeated measurements experiment was conducted over 20 d to determine CH4 production from two groups of nine Hereford steers, with contrasting RFI values (mean ± SD): low RFI (LRFI group; −0.78 ± 0.22 kg DMI/d) vs. high RFI (HRFI group; 0.83 ± 0.34 kg DMI/d). Steers were selected from a larger contemporary population in which the RFI was evaluated. Steers were maintained under confined conditions with ad libitum access to water and feed, comprising a total mixed ration of 55% sorghum silage, 21% barley silage, 21% corn grain, and 3% protein?mineral?vitamin?premix, provided twice a day. Before the beginning of CH4 measurements, the live weight of both groups of animals was determined, which on average (±SEM) was 357.0 ± 5.11 and 334.0 ± 10.17 kg in the LRFI and HRFI groups, respectively. Methane emission (g/d) was measured on each animal with the sulfur hexafluoride (SF6) tracer technique, during two consecutive periods of 5 d. Individual daily intake and feeding behavior characteristics were measured using a GrowSafe automated feeding system (Model 6000, GrowSafe Systems Ltd, Airdrie, Alberta, Canada). Methanogens in the ruminal content were quantified using quantitative polymerase chain reaction with primers targeting the mcrA gene. Methane emission was near 27% lowe... Presentar Todo
Palabras claves :  ENTERIC METHANE; FEEDING BEHAVIOUR; METHANOGENS; RESIDUAL FEED INTAKE; STEERS.
Thesagro :  GASES DE EFECTO INVERNADERO; HEREFORD; NOVILLOS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102622 - 1PXIAP - DDPP/Translational Animal Science/2019

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1.Imagen marcada / sin marcar LÓPEZ RODRÍGUEZ, M.; ARCIA, P.; PÉREZ DE VIDA, F.; TRESSO, G.; FIGUEREDO, V.; LUZARDO, C.; GONNET, D.; URAGA, R.; SANGUINETTI, M.N.; BILLIRIS, A. Red tecnológica de arroz: grupos de calidad del arroz uruguayo. In: Terra, J. A.; Martínez, S.; Saravia, H.; Mesones, B.; Álvarez, O. (Eds.) Arroz 2020. Montevideo (UY): INIA, 2020. p. 113-116. (INIA Serie Técnica; 257)
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar LÓPEZ RODRÍGUEZ, M.; ARCIA, P.; PÉREZ DE VIDA, F.; TRESSO, G.; FIGUEREDO, V.; LUZARDO, C.; GONNET, D.; URAGA, R.; SANGUINETTI, M.N.; BILLIRIS, A. Pautas y criterios para el manejo industrial de numerosas variedades: aspectos de calidad física y sensorial. In: Terra, J. A.; Martínez, S.; Saravia, H.; Mesones, B.; Álvarez, O. (Eds.) Arroz 2020. Montevideo (UY): INIA, 2020. p. 117-120. (INIA Serie Técnica; 257)
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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